“VERNIEUWD. VERTROUWD.”

De ervaren hand van Dims interieur blies ‘Abdijhoeve’ nieuw leven in. Het hippe resultaat wordt sinds ‘21 gerund door volksmens Patrick Pollers, smaakdevoot Sander Vaes en hun gepassioneerd team. ‘Cache Coeur’ focust zich op grootschalige events die, verscholen in het groen, zullen ontkiemen. Op de microbrouwerij is het voorlopig nog even dorstig wachten… To be continued!

“BEWAAR WAT WAS EN MAAK HET NIEUW”

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren ging op zoek naar een eigentijdse kandidaat die het erfgoed respecteert en er een moderne twist aan geeft. Voor dit grootse project bleek een colab tussen de brasserie/ restaurant, de feestlocatie en een microbrouwerij de oplossing! Hun gedeelde missie? Transforming history together!

“30 JAAR VOLKSE GASTVRIJHEID”

De afgelopen dertig jaar lieten twee generaties van de familie Withofs ook fiets- en wandeltoeristen lekker genieten. De horecatrekpleister groeide uit tot pitstop voor koffie en Limburgse vlaai of een pintje en een dagschotel. Het was slikken toen de deuren sloten. Het pand stond leeg.

“ROET IN HET ETEN”

Een zware brand in 1981 strooide roet in het eten. De Abdijhoeve moest herbouwd worden. Gelukkig zou één jaar later de locatie al uit de assen herrijzen! Voor de grote feestzaal ontstak zelfs een nieuwe vonk aan populariteit. Huwelijksgasten van toen praten nog steeds over de ongeëvenaarde luxe voor die tijd!

“EEN GESCHENK VAN VROEGER VOOR DE MENSEN VAN NU.”

De Houthalense Abdijhoeve vindt haar roots in de 12de of 13de eeuw. Baron Moreau De Bellaing verwijderde in 1851 de westvleugel. Dit nieuwe, open karakter maakte passanten nieuwsgierig! In 1954 kwam het domein in handen van de gemeente. Zo’n 15 jaar daarna kreeg het de functie van restaurant. Hoera!